Dišeči piškoti iz cimeta ne smejo manjkati na praznični mizi.
Sestavine
- 2 jedilni žlici cimeta – mletega
- 140 g mehkega masla
- 140 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- ščepec soli
- 280 g moke
- 1 beljak
- 1 rumenjak in ena žlica ruma za premaz
Priprava
1Moko presejemo na delovno površino, na sredini naredimo jamico, vanjo damo cimet, sladkor v prahu, jajci in beljak. Na obod narežemo maslo na čim manjše kocke in malo posolimo. Sol se v piškotih ne čuti, damo je res malo, izboljša pa okus.
2S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo, zavijemo ga v folijo in damo za eno uro v hladilnik.
3Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija. Delovno površino malo pomokamo in na njej razvaljamo testo na približno 0,5 cm debelo testeno ploščo. Z različnimi modelčki (zvezdice, srčki, lunice …) izrežemo kekse, ki jih polagamo na pekač.
4Rumenjak razžvrkljamo z rumom in namažemo kekse. Če bodo piškote jedli tudi otroci, rum izpustimo.
5Pečemo na srednji legi od 12-15 minut – ko so pečeni, nam bodo zadišali.