Uporabimo skoraj okrogli čili, ki je poznan pod več imeni: tondo piccante calabrese, ciliegia piccante, bacio di satana (Satan’s Kiss). Je srednje pekoč čili in primeren za polnjenje z različnimi nadevi.
Sestavine za polnjeni čili – tondo
- 7 čilijev
- 1 pločevinka tune v oljčnem olju
- 7 slanih filetov (inčunov)
- 14 kaper
Postopek
1Čilije zarežemo okoli pokrovčka, ga odstranimo in izdolbemo semena. Da nam bo šlo lažje, lahko notranjost previdno zarežemo v obliki križa in semena previdno odstranimo. Ne pozabimo na lateks rokavice, da nas ne bo vse peklo.
2Tuni odlijemo večino olja in jo z rokami razdrobimo. Po želji lahko primešamo žličko ali dve kremnega sira.
3Na dno čilija damo malo tune. Dve kapri ovijemo s slanim filetom, ga damo v čili in ga do vrha napolnimo s tuno. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin.
4Najbolje je, da čilije pripravljamo sproti, nekaj dni pa bodo zdržali tudi v hladilniku. Bolje bo, da jih damo v kozarček in prelijemo z oljčnim olje. Ponudimo zraven narezka.