Njoki iz sladkega krompirja

Znam svetuje

Sladki krompir počasi dobiva svoje mesto tudi v naših kuhinjah. Najpogosteje ga pripravljamo v pečici, več kot odlični so tudi njoki iz sladkega krompirja.

Sestavine

  • 1 sladek krompir, približno 500 g
  • 1 jajce
  • 200 g pasirane skute
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1/2 žličke soli
  • 200 g moke
  • 2 žlici masla
  • 2 žajbljeva lista
  • 1 šopek sveže rukole
  • 2 žlici parmezana

Postopek

1Sladki krompir večkrat prebodemo z vilicami in ga pečemo približno 45 minut v pečici, ki smo jo predgreli na 200°C. Če imamo mikrovalovno pečico, bomo potrebovali zgolj 5 minut, da se sladek krompir zmehča. Pustimo, da se krompir ohladi, nato ga previdno olupimo. Meso izdolbemo, damo v malo večjo skledo in ga dobro pretlačimo.

2Dodamo skuto, jajce, sol in moko in dobro premešamo, da dobimo gladko testo.

3Delovno površino pomokamo, od testa odrežemo približno četrtino velik kos in iz njega oblikujemo približno 2 cm debel svaljek. Narežemo ga na poljubno velike njoke. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.

4V velikem loncu zavremo vodo, jo posolimo in v krop stresemo pripravljene njoke. Kuhani so takoj, ko priplavajo na vrh, približno po dveh minutah.

5Iz kropa jih poberemo s penovko in postrežemo s priljubljeno omako. Mi smo v ponvi segreli dve žici masla, na njem pocvrli dva lista žajblja in eno pest narezane rukole.

6Kuhane njoke stresemo v ponev, jih še malo pocvremo in preden postrežemo, potresemo še s sveže naribanim parmezanom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite