Okusne polpete iz sladkega krompirja, ki jih postrežemo z jogurtovo omako in koščkom limete.
Sestavine
- 600 g korenja
- 300 g krompirja
- 500 g sladkega krompirja
- 200 g slanega sira – feta
- 4 jajca
- 1 velika čebula
- 120 g polnozrnate moke
- 2 žlički soli
- 2 žlički nasekljanega peteršilja
- 1/4 žličke muškatnega oreščka
- 1/2 žličke svežega rožmarina
- olje za cvrtje
Postopek
1Krompir, sladki krompir, korenje in čebulo olupimo in naribamo. Naribano zelenjavo posolimo z eno žlico soli in postavimo na cedilo.
2Pustimo stati pol ure, da se odcedi odvečna tekočina.
3V skledi razžvrkljamo jajca, dodamo feta sir, moko in začimbe in dobro premešamo.
4Zelenjavo med dlanmi dobro ožamemo, res se potrudimo, da iztisnemo čim več tekočine. Ožeto damo v jajčno mešanico.
5Pečico segrejemo na 180°C, pladenj obložimo s peki papirjem.
6V široki ponvi segrejemo olje za cvrtje, mora ga biti dovolj, da bodo polpeti plavali v njem.
7Maso za polpete dobro premešamo in oblikujemo polpete. Če se nam masa preveč lepi, si pomagamo tako, da roke namastimo ali pa dodamo še malo moke.
8Oblikovane polpete polagamo v segreto olje, cvremo 2 minuti na eni strani, obrnemo in ocvremo 2 minuti še na drugi strani. Cvremo v več rundah, v ponev jih damo toliko naenkrat, da se ne dotikajo med seboj.
9Ocvrte polagamo na pekač in damo v pečico še za približno 15 minut, da se zelenjava dobro zmehča. Pripravimo še jogurtovo omako in takoj postrežemo.