Za ljubitelje pikantnega.
Sestavine
Piščančja rolada
- 4 piščančje prsne koše brez kože in kosti (cca 80 dag)
- 4 vejice bazilike
- alu folija
Nadev
- 125 g polnomastnega mehkega sira s česnom in z dišavnicami
- 2 žlici sesekljanih posušenih paradižnikov v olju
- 4 žlice narezane sveže bazilike
- sesekljan svež ali suh čili
- sol
- poper
Zelena postelja
- 40 dag brokolija
- 40 dag krompirja
- 1 žlica masla
- 1 dcl mleka
- sol
- poper
- muškatni orešček
Priprava
1Najprej pripravimo nadev: zmešamo sir, suhe paradižnike, čili in baziliko. Solimo in dodamo še malo popra.
2Piščančje prsi zrežemo na pol centimetra debele zrezke. Zrezke še malo sploščimo z dlanjo ali pa jih povaljamo s kuhinjskim valjarjem. Vsak kos namažemo s četrtino nadeva in ga tesno zavijemo v rulado.
3Pripravimo si štiri pravokotnike alu folije, v katere zarolamo vsako ruladico posebej, konce zavijemo, da so rulade trdno zaprte. Položimo jih v plitvo ponev ali kak drug pisker z vrelo vodo in jih počasi kuhamo 12 minut.
4Med tem pripravimo zeleno posteljo. Krompir olupimo in ga zrežemo na manjše kose. Krompir in cvetove brokolija skupaj skuhamo v vreli slani vodi (kot za pire). Odcedimo, dodamo maslo in toplo mleko, muškatni orešček, dodamo še sol in poper in vse skupaj pretlačimo.
5Kuhane rulade odvijemo in jih diagonalno razrežemo na centimeter debele rezine.