Koktajl s kozicami

Znam svetuje

Sveža in lahka, pa vendar izjemno okusna predjed, ki jo pripravimo za uvod v slavnostno večerjo.

Sestavine

  • 800 g velikih, svežih kozic
  • 100 g solate – ledenke
  • 60 g čebule
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 70 g majoneze
  • 70 g kečapa
  • 1 žlička pekoče omake ali ½ žličke zmlete pekoče paprike
  • 2 žlici limoninega soka
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlici oljčnega olja – lahko izpustimo
  • nekaj vejic svežega koprca ali peteršilja

Postopek

1Kozicam odstranimo glavo, jih olupimo, odstranimo temno nitko in speremo pod tekočo vodo. V večjem loncu zavremo vodo, jo malo posolimo in v njej kozice blanširamo dve minuti. Odcedimo jih in ohladimo.

2Medtem nasekljamo čebulo, solato operemo in narežemo na trakove. Češnjev paradižnik operemo in prerežemo na polovice. Zelenjavo damo v skledo, posolimo, popopramo, prelijemo z limoninim sokom, dobro premešamo in razdelimo v kozarce. Lahko dodamo tudi žlico ali dve oljčnega olja.

3Majonezo in kečap zmešamo, da dobimo enotno, rožnato omako. Začinimo jo s pekočo papriko ali pekočo omako.

4V kozarce razporedimo še kuhane in ohlajene kozice, prelijemo z rožnato omako in postrežemo. Po vrhu okrasimo s svežim koprcem ali peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite