Zelenjavna pita z bučkami, jajčevci in paradižnikom

Znam svetuje

Pita, za katero nas je navdihnila francoska zelenjavna jed ratatouille.

Sestavine

Testo

  • 250 g bele moke
  • 130 g masla
  • ščepec soli
  • mrzla voda po potrebi

Nadev

  • 1 rumena bučka
  • 1 zelena bučka
  • 2 manjša jajčevca
  • 3 paradižniki
  • 300 ml domače paradižnikove omake
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • poper in sol
  • svež timijan, bazilika in peteršilj
  • 1 jajce

Postopek

1Iz sestavin zamesimo krhko testo, ga zavijemo v plastično folijo in damo za pol ure v hladilnik.

2Čebulo nasekljamo in popražimo v ponvi, na malo oljčnega olja, da se razpusti. Dodamo nasekljan česen in popražimo toliko, da česen zadiši. Čebuli prilijemo paradižnikovo omako in jo pokuhamo, da se nam malenkost zgosti, solimo in popramo po okusu. Sveža zelišča nasekljamo in vmešamo v paradižnikovo omako, kuhamo še kakšno minutko in jo ohladimo.

3Vso zelenjavo narežemo na enakomerne, približno 3 mmtanke rezine. Najhitreje in najlažje bo, če si pomagamo z mandolino.

4Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo malo širše, kot je velikost našega pekača. Položimo ga v pekač, namažemo s paradižnikovo omako in rezine zelenjave izmenično polagamo na testo.

5Rob testa zavihamo 2-3 centimetre čez nadev in ga premažemo s stepenim jajcem. Pečico segrejemo na 180°C in zelenjavo premažemo z oljčnim oljem, damo v pečico in pečemo 45 minut. Če nam rob prehitro rjavi, pito pokrijemo in nadaljujemo s peko.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite