Odojkovo stegno iz pečice

Znam svetuje

Za ljubitelje svinjine in vseh njenih okusov.

Sestavine

  • 1 odojkovo stegno (okoli 2 kg)
  • sol
  • poper
  • 4 stroki česna
  • 3 jedilne žlice medu
  • 1 limona
  • 3 jedilne žlice stopljenega masla

Priprava

1Odojkovo stegno operemo, obrišemo in naribamo s soljo in poprom. Z ostrim nožem kožo križem zarežemo.

2Stroke česna olupimo in drobno sesekljamo. Zmešamo jih z medom in iztisnjenim limonovim sokom.

3Pečico ogrejemo na 200°C (ventilacijsko pečico na 180°C). Stopljeno maslo segrejemo v pekaču in v njem na vseh straneh dobro popečemo stegno. Prilijemo 100 ml vode in postavimo pekač v pečico. Stegno pečemo okoli 1 uro in 20 minut. (Pozor! Odojek se peče toliko ur, kolikor ima kil. Če ima 1 kg, se peče 1 uro, če ima 2 kg, 2 uri …) Pri tem ga večkrat premažemo z marinado iz česna in limone.

4Nato vključimo žar in v njem pečemo odojkovo stegno 10 do 15 minut, da površina postane hrustljava. Stegno vzamemo iz pečice, meso ločimo od kosti in ga narežemo na rezine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite