Gratinirana cvetača

Znam svetuje

Priloga k mesu ali samostojna jed s skledo zelene solate za manj zahtevne jedce.

Sestavine

  • 1 cvetača
  • 4 dcl smetane za kuhanje
  • 1 dcl mleka
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • parmezan

Postopek

1Cvetačo operemo, odstranimo liste in narežemo na približno enako velike kose. Liste in steblo lahko porabimo ali shranimo in z dodatkom druge zelenjave pripravimo mineštro.

2Cvetke cvetače skuhamo na sopari. Kuhamo približno 15 minut, oziroma do želene mehkobe. Kuhano cvetačo prestavimo v pekač, cvetke zložimo tesno skupaj, lahko se tudi malo prekrivajo.

3V posodi z metlico zmešamo jajca, smetano in mleko, dodamo malo soli, poper in muškatni orešček ter pest naribanega parmezana. Dobro premešamo in prelijemo po cvetači. Po vrhu še dodatno potresemo z naribanim parmezanom in potisnemo v pečico, ki smo jo segreli na 250°C.

4Pečemo približno 15 minut, da se polivka lepo zlato-rumeno zapeče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite