Za nekatere najbolj okusen kruh.
Sestavine
- 1/2 kg polnozrnate moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 2 žlički sode bikarbone
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička soli
- 3 dcl navadnega jogurta
- 1 jajce
- 3 žlice stopljenega masla
- 1 čebula
- šopek svežega drobnjaka
- malo oljčnega olja
Priprava
1Najprej na malo oljčnega olja popražimo čebulo. V večjo posodo presejemo moko skupaj s pecilnim praškom, sodo bikarbono, sladkorjem in soljo.
2V drugi posodi zmešamo jogurt, jajce, praženo čebulo, stopljeno maslo in nasekljan drobnjak. Mokre sestavine stresemo k suhim, dobro premešamo in damo na pekač, obložen s peki papirjem.
3Pečico segrejemo na 175 °C. Pred peko hlebček po vrhu zarežemo z nožem. Pečemo 40-45 minut. Pečen kruh ohladimo na rešetki.