Kavna panakota

Znam svetuje

Malo drugačna panna cotta, ki je bodo še posebej veseli vsi ljubitelji kave.

Sestavine

  • 400 ml sladke smetane
  • 150 ml kave
  • 60 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 lističi želatine
  • 50 ml sladke smetane
  • žlička sladkorja
  • kakav v prahu

Postopek

1Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo.

2Skuhamo kavo v kafetjeri in je odmerimo 150 ml. V manjši lonec damo smetano, prilijemo kavo in dodamo oba sladkorja. Kuhamo skoraj do vretja in vmes večkrat premešamo, da se nam ne prime na dno posode.

3Namočene lističe želatine z roko ožamemo in vmešamo v vročo zmes. Mešamo z metlico, da se vsa želatina lepo raztopi. Prelijemo v kozarčke in pustimo na pultu, da se panakota ohladi na sobno temperaturo. Nato jih postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, oziroma toliko, da se sladica strdi.

4Smetano z žličko sladkorja stepemo in z njo okrasimo ohlajeno panakoto, potresemo s kakavom ali naribano čokolado in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite