Mehak, soฤen biskvit z duลกenimi jabolki in jagodami – a si lahko zamislite kaj boljลกega?
Sestavine
- 2 jabolka
- 200 g jagod
- 100 g jagod za okras
- 400 g moke
- 3 jajca
- 170 g sladkorja
- 55 g stopljenega masla
- 250 ml kisle smetane
- 125 ml mleka
- 1 pecilni praลกek
- 1 ฤajna ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
- ลกฤepec soli
Za jabolka
- 2 ลพliฤki masla
- 1 ลพlica sladkorja
- 1/2 ฤajne ลพliฤke cimeta
Postopek
1Jabolkoma oฤistimo peลกฤiลกฤe, nareลพemo najprej na ฤetrtine, nato pa na pol centimetra debele kolute. V ponvi razpustimo dve ลพlici masla in nanj poloลพimo jabolka. Dodamo ลกe sladkor in premeลกamo. Pri nizki temperaturi jih duลกimo 5 minut, nato dodamo cimet in jih neลพno premeลกamo. Pustimo ลกe tri minute in odstavimo z ognja.
2Jagode operemo, odstranimo zelene dele in nareลพemo na ฤetrtine.
3V skledi penasto zmeลกamo jajca s sladkorjem. Meลกamo toliko ฤasa, da zmes postane svetlo rumena in nekoliko gosta. Dodamo ลกe kislo smetano, maslo, mleko in vaniljo. Dobro premeลกamo.
4Na jajฤno meลกanico presejemo moko s pecilnim praลกkom in ลกฤepcem soli. Z elektriฤnim meลกalnikom pri nizki hitrosti meลกamo testo toliko ฤasa, dokler se moka ne vpije in ne dobimo gladke zmesi.
5Peฤico predgrejemo na 180 stopinj Celzija, pekaฤ s premerom 26 cm obloลพimo s peki papirjem.
6V pekaฤ nalijemo polovico testa in nanj razporedimo polovico jabolฤnih krhljev in jagod. Prelijemo z drugo polovico testa in po vrh razporedimo preostala jabolka in jagode.
7Pito peฤemo 45-50 minut. ฤe se po vrhu prehitro peฤe, jo pokrijemo s peki papirjem.
8Peฤeno pustimo 20 minut, da se nekoliko ohladi, okrasimo s sveลพimi jagodami in naลกa specialiteta je gotova.