Pita z jabolki in jagodami

Znam svetuje

Mehak, soฤen biskvit z duลกenimi jabolki in jagodami – a si lahko zamislite kaj boljลกega?

Sestavine

  • 2 jabolka
  • 200 g jagod
  • 100 g jagod za okras
  • 400 g moke
  • 3 jajca
  • 170 g sladkorja
  • 55 g stopljenega masla
  • 250 ml kisle smetane
  • 125 ml mleka
  • 1 pecilni praลกek
  • 1 ฤajna ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
  • ลกฤepec soli

Za jabolka

  • 2 ลพliฤki masla
  • 1 ลพlica sladkorja
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke cimeta

Postopek

1Jabolkoma oฤistimo peลกฤiลกฤe, nareลพemo najprej na ฤetrtine, nato pa na pol centimetra debele kolute. V ponvi razpustimo dve ลพlici masla in nanj poloลพimo jabolka. Dodamo ลกe sladkor in premeลกamo. Pri nizki temperaturi jih duลกimo 5 minut, nato dodamo cimet in jih neลพno premeลกamo. Pustimo ลกe tri minute in odstavimo z ognja.

2Jagode operemo, odstranimo zelene dele in nareลพemo na ฤetrtine.

3V skledi penasto zmeลกamo jajca s sladkorjem. Meลกamo toliko ฤasa, da zmes postane svetlo rumena in nekoliko gosta. Dodamo ลกe kislo smetano, maslo, mleko in vaniljo. Dobro premeลกamo.

4Na jajฤno meลกanico presejemo moko s pecilnim praลกkom in ลกฤepcem soli.  Z elektriฤnim meลกalnikom pri nizki hitrosti meลกamo testo toliko ฤasa, dokler se moka ne vpije in ne dobimo gladke zmesi.

5Peฤico predgrejemo na 180 stopinj Celzija, pekaฤ s premerom 26 cm obloลพimo s peki papirjem.

6V pekaฤ nalijemo polovico testa in nanj razporedimo polovico jabolฤnih krhljev in jagod. Prelijemo z drugo polovico testa in po vrh razporedimo preostala jabolka in jagode.

7Pito peฤemo 45-50 minut. ฤŒe se po vrhu prehitro peฤe, jo pokrijemo s peki papirjem.

8Peฤeno pustimo 20 minut, da se nekoliko ohladi, okrasimo s sveลพimi jagodami in naลกa specialiteta je gotova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite