Mavrahi v kremni omaki

Znam svetuje

Poleg marฤevk, so mavrahi prve gobe, ki jih nabiramo zgodaj spomladi. Spadajo med naลกe najokusnejลกe gobe, pripravljamo jih na veฤ naฤinov, odliฤni so tudi v kremni omaki.

Sestavine

  • 400 g mavrahov
  • 1 drobno nasekljana ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • 1/2 ลพliฤke ฤrnega popra
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1 ลพliฤka nasekljanega peterลกilja
  • 100 ml juลกne osnove
  • 150 ml sladke smetane
  • 1 ลพlica olivnega olja
  • 1 ลพlica masla

Priprava

1V veliko skledo natoฤimo mrzlo vodo in ji primeลกamo eno veliko ลพlico soli. Mavrahe malo oฤistimo in potopimo v vodo s soljo. Namakamo 20-25 minut, da vse ลพuลพelke priplavajo na povrลกje. Nareลพemo jih na poljubno velike kose.

2V ponvi segrejemo oljฤno olje in na njem pocvremo ฤebulo. Praลพimo nekaj minut, ko postekleni dodamo nasekljan ฤesen in peterลกilj, praลพimo ลกe minutko in dodamo oฤiลกฤene in narezane mavrahe. Pokrijemo in duลกimo pet minut, vmes veฤkrat premeลกamo,  nato jih zalijemo z vroฤo juลกno osnovo.

3Po petih minutah prilijemo ลกe sladko smetano, popopramo, poskusimo, ฤe je dovolj slano in kuhamo ลกe 2-3, oziroma toliko ฤasa, dokler je doseลพemo ลพelene gostote omake.

4Postreลพemo s krompirjem v kosih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite