DomovOZNAKEMavrahi

mavrahi

Vloženi mavrahi

Ker še traja sezona mavrahov, skorajda tartufov med gobami, so vloženi mavrahi še en način, kako čez vso leto ohraniti te odlične, okusne gobe....

Pita z mavrahi

Pita z mavrahi je odlična zelenjavna jed, ki jo lahko pripravite tudi z drugimi gobami, naj le imajo dober, močan, aromatičen okus, da bodo...

Piščanec v omaki iz mavrahov

Piščanec v omaki iz mavrahov ali smrčkov, kot jim še rečemo, je vrhunsko kosilo. Ta užitna goba raste v listnatih in mešanih gozdovih z...

Kremna juha z mavrahi

Kremna juha z mavrahi ali užitni smrčki, kot je še drugo poznano ime teh odličnih gob čudnega videza, je lahko pripravljena na več načinov....

Mavrahi z jajci

Mavrahi ali smrčki so odlične in okusne gobe, ki jih nabiramo že marca. So pogojno užitne gobe, saj vsebujejo majhno količino termo labilnih toksinov,...

Mavrahi v smetanovi omaki

Mavrahi so izjemno okusne gobe, ene redkih, ki jih nabiramo spomladi. Še posebej radi jih imamo v smetanovi omaki. Sestavine za mavrahe v smetanovi omaki 1/2...

Rižota z mavrahi

Najboljša je s svežimi smrčki oziroma mavrahi. Sestavine 300 g riža50 g mavrahov2 žlici olivnega olja1 čebula2 stroka česnagrah175 ml belega vina40 g maslašopek svežega peteršilja50...

Mavrah, užitni smrček (Morchella esculenta)

Mavrahi so zelo okusne in aromatične gobe, ki jih v kulinariki uvrščamo v sam vrh. Posebno cenjeni so v Franciji, kjer jih prodajajo kot...

Rižota iz mavrahov

Rižota iz mavrahov je odlična, saj mavrahi ali užitni smrčki spadajo med najokusnejše gobe na svetu. Meso je nežno, krhko in izjemno okusno. Nabiramo...

Mavrahi v kremni omaki

Poleg marčevk, so mavrahi prve gobe, ki jih nabiramo zgodaj spomladi. Spadajo med naše najokusnejše gobe, pripravljamo jih na več načinov, odlični so tudi...

Ne spreglejte