Sočen in mehek makov biskvit prelit s čokolado, enostaven za pripravo, saj sestavin za biskvit ni potrebno tehtati. Za makovo pecivo z jabolki uporabimo kar jogurtov lonček.
Sestavine za makovo pecivo z jabolki
Biskvit
- 3 jajca
 - 2 lončka moke
 - 2 lončka mletega maka
 - 1 lonček mleka
 - 1 lonček stopljenega masla
 - 1 pecilni prašek
 - 1 lonček sladkorja
 - po želji 1 žlica ruma
 - ščepec soli
 - 3 jabolka
 - sok polovice limone
 
Čokoladni preliv
- 180 g čokoladnih kapljic
 - 80 g masla
 
Postopek
1Jabolka olupimo in grobo naribamo in zmešamo z žlico sladkorja in limoninim sokom.
2Rumenjake in beljake ločimo ter rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Dodamo mleko, maslo in rum ter premešamo.
3Moko presejemo in zmešamo s pecilnim praškom, soljo in mletim makom.
4Med stalnim mešanjem suhe sestavine dodajamo v mokre. Dobro premešamo in vmešamo naribana jabolka. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih na koncu z lopatko vmešamo v biskvit.
5Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo testo. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C približno 25–30 minut.
6Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen in po potrebi čas peke podaljšamo.
7Maslo narežemo na manjše koščke in skupaj s čokolado damo v posodo. Čokolado stopimo na vodni kopeli, prelijemo po biskvitu in počakamo, da se nekoliko ohladi in strdi. Pecivo narežemo na kocke in postrežemo.