Lotus torta brez peke – kremasta sladica, ki osvoji vsak grižljaj

Znam svetuje

Lotus torta brez peke – kremasta sladica, ki osvoji vsak grižljaj je ena tistih sladic, ki se jih ne naveličamo. Mehka, polna karamelnega okusa in brez potrebe po peki, vas bo navdušila s svojo preprostostjo in božanskim okusom. Idealna je za poletne dni ali kadar želite hitro in učinkovito pripraviti nekaj, kar izgleda kot iz slaščičarne.

Sestavine za Lotus torto brez peke (za 8–10 kosov)

Podlaga

  • 250 g piškotov Lotus Biscoff
  • 100 g stopljenega masla

Krema

  • 400 ml sladke smetane za stepanje
  • 250 g kremnega sira (Philadelphia ali mascarpone)
  • 200 g Lotus namaza (Biscoff spread)
  • 1 vanilin sladkor ali 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Preliv

  • 150 g Lotus namaza
  • 2–3 žlice sladke smetane (po potrebi, za redkejšo teksturo)

Dekoracija

  • mleti ali celi Lotus piškoti
  • stepena smetana ali čokoladne dekoracije (po želji)

Postopek

1Piškote zmeljite v sekljalniku ali jih ročno zdrobite v drobtine.

2Zmešajte jih s stopljenim maslom in mešanico enakomerno razporedite po dnu tortnega modela (20–24 cm). Dobro pritisnite in postavite v hladilnik za 30 minut, da se učvrsti.

3V posodi stepite sladko smetano do čvrstega šlaga. V drugi posodi zmešajte kremni sir, Lotus namaz in vanilin sladkor, nato pa nežno vmešajte stepeno smetano. Dobite rahlo in zračno kremo.

4Kremo razporedite po ohlajeni podlagi in jo lepo poravnajte. Torto postavite v hladilnik za najmanj 3–4 ure, še bolje pa čez noč.

5Za preliv segrejte Lotus namaz z nekaj žlicami sladke smetane (10–15 sekund v mikrovalovni pečici), da postane tekoč. Prelijte po torti in razmažite po površini.

6Okrasite po želji z mletimi ali celimi Lotus piškoti, stepeno smetano ali čokoladnimi kosmiči. Postrezite ohlajeno.

Nasveti za popolno Lotus torto brez peke

• Za intenzivnejši okus dodajte v kremo žličko limoninega soka – lepo uravnoteži sladkost.
• Če želite bolj kompaktno podlago, jo lahko 5 minut spečete pri 180 °C in nato ohladite.
• Za lažjo različico uporabite light kremni sir in manj namaza.
• Torto vedno hranite v hladilniku in jo postrezite hladno – tako bo ohranila popolno strukturo.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali lahko uporabim druge piškote namesto Lotus?

Da, lahko uporabite katerikoli karamelni ali masleni piškot. Vendar originalni Lotus Biscoff dajo tisti prepoznaven okus, po katerem je torta znana.

Kako dolgo zdrži v hladilniku?

Lotus torta brez peke se v hladilniku ohrani do 4 dni. Pokrijte jo s folijo, da se ne izsuši in ne prevzame drugih vonjav.

Lahko Lotus namaz zamenjam s čim drugim?

Če Lotus namaza nimate, lahko uporabite karamelni ali piškotni namaz druge znamke. Za čisto novo različico pa ga zamenjajte z arašidovim ali lešnikovim maslom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite