Gratinirane testenine z mletim mesom in s sirom

Znam svetuje

Za dobre jedi si je vฤasih treba vzeti veฤ ฤasa.

Sestavine

Testenine

  • 500 g testenin
  • 350 g mletega mesa (meลกano govedina in svinjina)
  • 1 velika ฤebula
  • 50 g gavde
  • olje
  • sol
  • beli poper v zrnu

Beลกamel

  • 3 dl mleka
  • 3 dl smetane za kuhanje
  • 50 g gavde
  • 30 g masla
  • 2 ลพlici moke
  • sol
  • beli poper v zrnu

Postopek

1ฤŒebulo olupimo in drobno sesekljamo. Pristavimo vodo. V ponvi segrejemo olje, na katerem popraลพimo ฤebulo, da postekleni. Dodamo mleto meso in ga prepraลพimo, da spremeni barvo. Sir drobno naribamo. Ko voda zavre, jo posolimo in nato vanjo stresemo testenine, ki jih kuhamo toliko ฤasa kot piลกe na ลกkatli.

Beลกamel

2V ponvi razpustimo maslo, na katerem med meลกanjem prepraลพimo moko. Pazimo, da se moka ne obarva. Prilijemo hladno mleko in tekoฤino med konstantnim meลกanjem z metlico. Poฤakamo, da zavre. Ko zavre, prilijemo smetano in polovico naribanega sira. Odstavimo in zaฤinimo s soljo in sveลพe mletim poprom.

3Peฤico segrejemo na 220ยฐC. Testenine odcedimo in zmeลกamo s prepraลพenim mesom. Meลกanico stresemo v viลกji ognjevaren pekaฤ. Prelijemo jih z beลกamelom. Z ลพliฤko omogoฤimo, da se omaka razporedi med testenine z mesom, pri ฤemer pazimo, da nekaj omake prekriva testenine in meso. Potresemo s preostalim naribanim sirom in postavimo v segreto peฤico, da se jed po vrhu lepo zapeฤe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite