Torta Pavlova s kislo smetano

Morda vas zanima

- Oglas -

Po izvirnem receptu se Pavlova torta dela samo s sladko smetano, mi pa smo dodali še kislo smetano, saj daje torti prijetno svežino.

Sestavine

Testo

  • 5 beljakov
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica vaniljevega pudinga ali žlica koruznega škroba
  • 1 žlica svetlega vinskega kisa
  • 1 žlička vanilje

Krema

  • 1 kisla smetana
  • 1 žlica bezgovega sirupa (ali žlica sladkorja)
  • 2 sladki smetani
  • sezonsko sadje: jagodičevje, borovnice, maline, marelice …

Priprava

1Beljaki naj bodo sobne temperature. Zmešamo jih s sladkorjem, da nastane gosta in lepljiva zmes. Vanjo počasi umešamo puding v prahu in kis. Na peki papirju s pomočjo krožnika narišemo dva kroga s premerom 18 centimetrov. Potrebovali boste vsaj dva pekača. To bo šablona za testo.

2Zmes beljakov in sladkorja nanesemo na peki papir dva centimetra debelo. Oba pekača damo naenkrat v pečico, segreto na 150 °C. Uporabimo funkcijo ventilacije zraka. Pečemo/sušimo jih 45 minut, nato pečico ugasnemo in jo odpremo.

3Počakamo, da se testo popolnoma ohladi in nato pazljivo odstranimo peki papir. Za kremo stepemo sladko smetano. V ločeni posodi zmešamo kislo smetano z bezgovim sirupom. Na testo nanesemo najprej kislo smetano, dodamo sadje po želji in polovico sladke smetane, sledi ponovno testo in druga polovica sladke smetane ter sadje za dekoracijo.

Prejšnji članekCvetača po poljsko
Naslednji članekDomači njoki s štirimi siri
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -