Pita z jabolki

Morda vas zanima

- Oglas -

Česar se res nikoli ne naveličamo, so sočne sadne pite, ki jih postrežemo po nedeljskem kosilu. Vonj po cimetu in jabolkih napolni celo stanovanje in ustvari prijetno vzdušje.

Sestavine

Krhko testo

  • 200 g mehke bele moke
  • 150 g mehkega masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 jajce
  • pol žličke pecilnega praška
  • ščepec soli

Nadev 

  • 1 kg jabolk
  • 100 g sladkorja
  • 50 g masla
  • sok 2 limon
  • žlička cimeta

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200 °C. Moko presejemo skupaj s pecilnim praškom. Dodamo jajce, sladkor, ščepec soli in na lističe narezano maslo. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. 

2Dobro polovico testa razporedimo po dnu pekača obloženega s peki papirjem in ga z vilicami večkrat prebodemo. Preostalo testo prihranimo za rob in mrežico.

3Testo pečemo v ogreti pečici 10 minut. Ko je pečeno, ga ohladimo, rob dobro namažemo z maslom in iz testa oblikujemo 2 cm visok rob.

4Jabolka olupimo, odstranimo peclje, muho in pečke. Polovico jih narežemo na približno 1 cm velike kockice, posujemo s polovico sladkorja, cimetom in polijemo s polovico limoninega soka. Drugo polovico jabolk narežemo na čim manjše koščke.

5V ponvi segrejemo maslo in na njem do mehkega podušimo jabolka, ki jih zalijemo z limoninim sokom. Zmehčanim dodamo še preostali sladkor. Ko so jabolka mehka, jih pretlačimo v čežano. Čežano porazdelimo na pečeno testo, povrhu posujemo koščke jabolk in oblikujemo mrežico. Pečemo na 180 °C približno 40 minut. 

Prejšnji članekOrehovi polžki
Naslednji članekJabolčna pita iz listnatega testa
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -