Piškoti (cookies) z brusnicami in belo čokolado

Morda vas zanima

- Oglas -

Čudoviti piškoti, v katerih se kremna, bela čokolado odlično dopolnjuje s trpkostjo posušenih brusnic.

Sestavine

  • 110 g masla
  • 60 g kremnega sira
  • 160 g rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 280 g moke
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička sode bikarbone ali polovica pecilnega praška
  • 1,5 skodelice kapljic bele čokolade
  • 1,5 skodelice posušenih brusnic

Postopek

1Vse sestavine, maslo, jajce in kremni sir morajo biti sobne temperature, zato jih vsaj uro prej vzamemo iz hladilnika.

2Pečico segrejemo na 175°C, pripravimo tri pekače in jih obložimo s peki papirjem.

3V mešalnik damo maslo, kremni sir in sladkor. Mešamo 2-3 minute, da se sestavine povežejo.

4Dodamo jajce in vaniljo in spet mešamo minuto. Moko, koruzni škrob, sol in sodo zmešamo v skledi in stresemo v mešalnik ter mešamo še minuto, da se sestavine povežejo.

5Pripravljeno maso nalijemo v skledo in enakomerno vmešamo še kapljice bele čokolade in brusnice.

6Z manjšo zajemalko testo razporejamo na pekače – na enega damo 8 piškotov, vmes puščamo prostor, ker se bodo malo razlezli in narasli. Z žlico rahlo pritisnemo po vrhu, da jih sploščimo.

7Pečemo v ogreti pečici 8-10 minut. Piškoti morajo ostati svetlo rumene barve, nikakor jih ne smemo prepeči. Pečene pustimo 10 minut na pladnju, da se ohladijo.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -