Orehovi krapki

Morda vas zanima

Če imate radi orehe, vsekakor specite krapke. Z njimi je malo več dela, ampak vedno uspejo in nas nagradijo z odličnim okusom.

Sestavine

Testo

  • 240 g moke
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 60 g mletih orehov
  • 120 g masla
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 1 vaniljev sladkor

Nadev

  • 150 g mletih orehov
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 beljak
  • 1 vaniljev sladkor
  • približno 50 kosov polovic orehov

Priprava

1V večjo skledo presejemo moko skupaj s pecilnim praškom. Dodamo zmehčano maslo, jajce, mlete orehe, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. S hladnimi rokami na hitro zgnetemo krhko testo. Zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.

2Pripravimo nadev. Mlete orehe, beljak in sladkor v prahu skupaj z vaniljevim sladkorjem zmešamo v enotno zmes. Beljaka ne stepamo.

3Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Ohlajeno testo na pomokani deski razvaljamo na približno 3 milimetre debelo ploščo in z modelčkom izrežemo poljubne oblike. Ostanke testa seveda ponovno razvaljamo in hitro, da se testo ne segreje preveč oblikujemo nove piškote.

4Piškote postavimo na pladenj, ki smo ga obložili s peki papirjem. Na vsak kos nabrizgamo malo orehovega nadeva in vtisnemo polovico celega oreha.

5Pečemo 12-15 minut, dokler se piškoti ne obarvajo zlato rumeno in zadišijo.

Prejšnji članekTatarski biftek
Naslednji članekOcvrti krompirjevi svaljki
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -