Odlična sladica, ki se vam bo stopila v ustih.
Sestavine
Krema
- 5 rumenjakov
- 200 g sladkorja v prahu
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
Testo
- 280 g masla, ki smo ga imeli nekaj časa na sobni temperaturi
- 200 g sladkorja
- 200 g mletih orehov
- 180 g gladke moke
- 1 vrečka pecilnega praška (15 g)
- 5 beljakov
Priprava
1Za pripravo orehovih rezin potrebujemo globok pekač naslednjih mer: 40 x 30 cm. Pečico nastavimo na 200 °C. Namastimo ga z oljem in poprašimo z moko. Tisto moko, ki se ne oprime pekača, odstranimo. V skledo presejemo moko ter pecilni prašek. Dodamo mlete orehe in sestavine dobro premešamo.
2Zmehčano maslo in sladkor kremasto umešamo. Postopoma, po žlicah, vmešamo mešanico suhih sestavin. Beljake stepemo v čvrst sneg, ki ga nato nežno in počasi vmešamo v orehovo zmes.
3Testo stresemo v pekač in ga z lopatko enakomerno razmažemo po njem. Poskrbimo, da je površina gladka in ravna. V ogreti pečici testo pečemo 20 minut, torej toliko časa, da se po vrhu zlato rjavo zapeče.
4Med pečenjem pripravimo kremo. Rumenjake skupaj s sladkorjem v prahu in z vaniljevim sladkorjem penasto umešamo. Ko dobimo rahlo, bledo rumeno zmes, prenehamo z mešanjem. Testo hladimo na sobni temperaturi tri minute, nato nanj enakomerno nanesemo kremo. Preden rezine postrežemo, pustimo, da se testo povsem ohladi, krema pa strdi.
5Orehovo pecivo narežemo na koščke in postrežemo hladne.