Medenjaki

Morda vas zanima

Sladki, okusni piškoti z vonjem po cimetu in klinčkih, ki se kar stopijo v ustih. Tile medenjaki pričarajo res praznično vzdušje.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 250 g medu
  • 100 g masla
  • 2 jajci
  • 1 žlička sode bikarbone
  • malo cimeta
  • ščepec mletih klinčkov

Priprava

1V večjo posodo presejemo moko, ki smo ji dodali sodo bikarbono. Dodamo stopljeno in ohlajeno maslo, med, sladkor, cimet, klinčke in jajca.

2Ker se testo nekoliko lepi, ga bomo najlažje zgnetli z gnetilnima kavljema ročnega mešalnika. Gnetemo na najnižji hitrosti toliko časa, da se vse sestavine lepo povežejo med sabo. Z rokami oblikujemo hlebček, ga zavijemo v folijo in pustimo dve uri počivati v hladilniku.

3Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija. Pladenj, na katerem bomo pekli medenjake, obložimo s peki papirjem. Ohlajeno testo narežemo na trakove, te pa na majhne kocke, iz katerih oblikujemo kroglice lešnikove velikosti.

4Polagamo jih na pekač. Med njimi mora biti vsaj dva centimetra razdalje, ker bodo malo narasli. Pečemo 8-10 minut, odvisno od pečice, da se zlato rjavo zapečejo. 

Nasveti

5Pečene medenjake ohladimo in hranimo v zaprti škatli. Skuhajmo si čaj, povabimo prijatelje in uživajmo v res izvrstnih medenjakih.

Prejšnji članekMarelični obročki
Naslednji članekAjdovi piškoti
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -