Biskvitno testo, ki mu sestavine odmerimo kar na žlico, ter slastna mešanica korenčka, rozin in pomarančne lupinice.
Sestavine
Za biskvitno testo brez vaganja
- 10 jušnih žlic moke
- 10 jušnih žlic mleka (ali navadni jogurt in ostala mleka)
- 10 jušnih žlic olja
- 10 jušnih žlic sladkorja (rjavi, kokosov sladkor, javorov sirup, agavin sirup …)
- 2 velika jajca ali 3 majhna
- čajna žlička pecilnega
- vaniljev sladkor ali vaniljev strok (sredina stroka, kjer je seme)
Korenčkov dodatek
- 3 olupljeni in naribani korenčki
- 1 majhno olupljeno in naribano jabolko
- 2 pesti namočenih rozin
- 1 večja neškropljena pomaranča (samo olupek, ki ga narežemo na tanke trakce)
- čajna žlička ingverja v prahu
- čajna žlička cimeta v prahu
- čajna žlička mletega kardamoma
- kavna žlička muškatnega oreščka
Priprava
1Pripravimo vse sestavine za biskvitno testo. Dodamo mu korenček, jabolko, rozine in vse začimbe.
2Dobro premešamo in damo v kalupe za mafine. Ko je zmes v kalupih, dodamo na trakce narezane pomarančne lupinice.
3Pečemo 30 min na 200 ali 220 stopinj Celzija. Za dekoracijo uporabimo lupinice pomaranče in pomarančno marmelado. Za sladkosnede dodajmo še sladkor v prahu.