Grešiti ni dobro, ampak občutek je pa božanski. To velja za sladico, ki je pred vami.
Sestavine
- 1 lonček sadnega jogurta
- 1 lonček kisle smetane
- 2 jajci
- 1 lonček trsnega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 lončka moke
- 1 pecilni prašek
- 1 dcl rastlinske smetane
- 1-2 zamaška Limončela
- vaniljevo ali mandljevo aromo (po želji)
Priprava
1Najprej zmešamo lonček sadnega jogurta, lonček kisle smetane, 2 jajci, lonček trsnega sladkorja in vaniljev sladkor.
2Dodamo 2 lončka moke, pecilni prašek, rastlinsko smetano, Limončelo ter vaniljevo ali mandljevo aromo (po želji) ter zmešamo v gladko zmes.
2Maso vlijemo v manjši namaščeni pekač in pečemo 35-40 min na 170-180 °C. Jogurtov greh lahko tudi okrasimo, uporabimo pa tisto, kar nam je doma na voljo.