Jagodni tiramisu z bezgovim sirupom

Morda vas zanima

- Oglas -

Sladica, katere odličen okus vam bo še dolgo ostal v spominu.

Sestavine

  • 400 g jagod
  • 80 ml bezgovega sirupa
  • 2 veliki žlici limonovega soka
  • 2 jajci
  • 2 veliki žlici vaniljevega sladkorja
  • 2 žlici kokosovega sladkorja
  • 200 g maskarponeja
  • ščepec soli

Priprava

1Jagode dobro operemo, očistimo in narežemo na rezine. Zmešamo jih z bezgovim sirupom, kokosovim sladkorjem in limoninim sokom ter pustimo pri miru približno 15 minut.

2Po tem času ločimo beljaka in rumenjaka, nato zmešamo rumenjaka z 2 do 3 velikimi žlicami soka, ki so ga spustile jagode ter vaniljevim sladkorjem. Vse skupaj dobro stepemo nad vročo vodo. Ko se mešanica ohladi, dodamo maskarpone.

3Beljakoma dodamo sol in ju dobro stepemo ter previdno primešamo v kremo. Jagode odcedimo.

4Kremo v plasteh izmenično z jagodami naložimo v štiri kozarce in v hladilniku ohlajamo vsaj pol ure. Pojemo še isti dan.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -