Istrske fritule

Morda vas zanima

Jed je italijanskega izvora in se je udomačila v Istri.

Sestavine

  • 500 g moke
  • 20 g kvasa
  • 2 rumenjaka
  • 80 g rozin
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 20 g masla
  • 2 dl mleka
  • 0,5 dl ruma
  • naribana lupina limone
  • sol
  • olje za cvrtje
  • sladkor za posip

Priprava

1V posodo (po možnosti z okroglim dnom) damo moko, sol, rumenjake, sladkor, rozine, stopljeno maslo, polovico ruma in naribano lupino limone.

2V posebno posodo damo 1 dl mleka, kjer raztopimo malo sladkorja in kvas. Pustimo nekje na toplem, da se kvas dvigne. Nato ga dodamo v testo in dolijemo toliko mleka, da je testo mehko in se zliva iz žlice.

3Testo dobro premešamo z mešalnikom in ga pustimo pol ure.

4Z žlico zajemamo v testo in ga damo peči v olje za cvrtje. Obračamo jih, dokler ne dobijo lepe rumene barve.

5Ko so fritule narejene, jih posujemo s sladkorjem v prahu in z malo ruma.

Prejšnji članekSirup iz mete in melise
Naslednji članekKrhki flancati
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -