Domač čokoladno lešnikov namaz

Morda vas zanima

- Oglas -

Kdo ne pozna priljubljene Nutelle, otroci, pa tudi odrasli jo obožujemo namazano na kruhu, palačinkah, uporabljamo jo pri pripravi sladic in podobno. Zakaj je ne bi pripravili kar sami,  recept je preprost, poskusite pa pripraviti svojo različico. Mi vam ponujamo tole.

Sestavine

  • 80 g oluščenih lešnikov
  • 25 ml semenskega olja
  • 30 g nerafiniranega trsnega sladkorja. 
  • 5 g grenkega kakava
  • 2 kapljici vanilijeve esence
  • 150 g mlečne čokolade
  • majhen ščepec soli

Postopek

1Pečico segrejte na 180 stopinj in v njej pecite lešnike 10-12 minut, da zadišijo. Če smo kupili neolupljene, jih zavijemo v bombažno krpo, malo podrgnemo in odstranimo olupke.

2Še tople lešnike damo v sekljalnik in sekljamo toliko časa, da začnejo spuščati olje in dobimo lešnikovo maslo.

3Dodamo surovi trsni sladkor in gnetemo še nekaj minut. Nerafiniran trsni sladkor namazu prepreči, da bi imel zrnato konsistenco.

4Lešnike s sladkorjem prestavimo v skledo, dodamo  kakav in majhen ščep soli. Dobro premešamo.

5V vodni kopeli raztopimo mlečno čokolado.

6Kakavovi zmesi dodamo olje in vanilijevo esenco in spet dobro premešamo, da se sestavine povežejo med sabo.

7Na koncu dodamo še stopljeno čokolado, spet dobro premešamo. Mešamo toliko časa, dokler ne dobimo homogene kreme.

8Damo da v steklen kozarček in pustimo v hladilniku vsaj dve uri. Uporaben je dva tedna. No ja, če vam bo toliko časa zdržal, pri nas čudežno zgine.

Prejšnji članekSvinjska pečenka v pivu
Naslednji članekJabolčna marmelada
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -