Bučno kakijeva pita

Morda vas zanima

- Oglas -

Dišeča jesenska pita z bučo in kakijem.

Sestavine

Krhko testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 80 g sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 400 g bučnega pireja
  • 250 g kakijev
  • 3 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 200 ml sladke smetane
  • ščepec soli
  • cimet po okusu
  • 150 g nesoljenih pistacij (ali bučnih semen ali drugih oreščkov)

Postopek

1Iz sestavin za testo zamesimo krhko testo, ga zavijemo v folijo in damo za 30 minut v hladilnik. Pečico segrejemo na 180°C. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razporedimo po okroglem pekaču. Testo pritisnemo ob dno in rob. Z vilicami ga dobro prebodemo in 15 minut pečemo v pečici.

2Bučni pire lahko pripravite po našem receptu. Kakije operemo in narežemo na koščke, če imajo koščice jih odstranimo in kakije z blenderjem zmiksamo v pire.

3V skledo damo bučni in kakijev pire, sladkor, ščepec soli, cimet in jajca in vse skupaj dobro zmešamo z električno metlico. Na koncu v nadev vmešamo še sladko smetano.

4Po petnajstih minutah iz pečice vzamemo testo in ga ohladimo. Na hladno testo damo nadev in pito postavimo v pečico. Pečemo 50 minut nato pečico ugasnemo in pito pustimo v priprti pečici, da se počasi hladi.

5Pistacije grobo nasekljamo, lahko jih zamenjamo z bučnimi semeni ali drugimi oreščki in potresemo pri robu pite. Postrežemo jo lahko mlačno ali hladno.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -