Puhaste ameriške palačinke z bučo so jesenska poslastica.
Sestavine
- 250 g buče
- 160 g moke
- 1 dcl mleka
- 25 g sladkorja
- 1/2 pecilnega praška
- 1 jajce
- 10 g stopljenega masla
- cimet
- ščepec soli
- maslo za peko palačink
Postopek
1Kos buče olupimo in ji odstranimo semena. Narežemo na koščke in pečemo v pečici na 220°C približno 20 – 30 minut, oziroma toliko, da se buča zmehča. Bučo zmiksamo, da dobimo pire.
2V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek, cimet, sol in sladkor. V drugi pa z ročno metlico dobro zmešamo jajce, mleko, bučni pire in stopljeno maslo. Suhe sestavine stresemo v mokre in z metlico na hitro premešamo, da razbijemo večje grudice. Manjše lahko ostanejo, v palačinkah ne bodo opazne.
3Dobiti moramo gostejšo maso za palačinke. Ker vse buče ne vsebujejo enake količine vode, bo morda maso potrebno razredčiti ali zgostiti.
4Palačinke pečemo v ponvi na maslu na srednji temperaturi. Palačinko obrnemo, ko se na njeni površini pojavijo mehurčki. Ponudimo s slano karamelo (recept najdete tukaj) in orehi ali nadevom po želji.
[…] Bučne palačinke […]