Bučne palačinke

Znam svetuje

Puhaste ameriške palačinke z bučo so jesenska poslastica.

Sestavine

  • 250 g buče
  • 160 g  moke
  • 1 dcl mleka
  • 25 g sladkorja
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 10 g stopljenega masla
  • cimet
  • ščepec soli
  • maslo za peko palačink

Postopek

1Kos buče olupimo in ji odstranimo semena. Narežemo na koščke in pečemo v pečici na 220°C približno 20 – 30 minut, oziroma toliko, da se buča zmehča. Bučo zmiksamo, da dobimo pire.

2V eni posodi zmešamo moko, pecilni prašek, cimet, sol in sladkor. V drugi pa z ročno metlico dobro zmešamo jajce, mleko, bučni pire in stopljeno maslo. Suhe sestavine stresemo v mokre in z metlico na hitro premešamo, da razbijemo večje grudice. Manjše lahko ostanejo, v palačinkah ne bodo opazne.

3Dobiti moramo gostejšo maso za palačinke. Ker vse buče ne vsebujejo enake količine vode, bo morda maso potrebno razredčiti ali zgostiti.

4Palačinke pečemo v ponvi na maslu na srednji temperaturi. Palačinko obrnemo, ko se na njeni površini pojavijo mehurčki. Ponudimo s slano karamelo (recept najdete tukaj) in orehi ali nadevom po želji.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite