Božična sladica

Morda vas zanima

Prihajajo prazniki in velikokrat nimamo ideje, s čim bi posladkali svoje najdražje. Tale božična sladica je naš recept. Priprava je precej enostavna, le nekaj več časa vam bo vzela.

Priprava

Strjenka

  • 250 ml sladke smetane 
  • 200 ml mleka
  • 30 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 5 listov želatine
  • Vaflji:
  • 160 g moke
  • 250 ml mleka
  • 40 g stopljenega masla
  • 1 jajce
  • ščep soli
  • 1 žlička suhega kvasa

Nadev

  • 100 g jagod (lahko zmrznjene)
  • 50 g sladkorja
  • sok polovice limone

Sestavine

1Jagode zmešamo s sladkorjem in limoninim sokom, malo pokuhamo in dodamo listič želatine, da se lažje strdi. Maso ohladimo, jo nalijemo v modelčke za led in damo v zamrzovalnik.

2Želatino namočimo v hladno vodo. Smetano, mleko in sladkor damo v posodo in kuhamo toliko časa, da zavre. Nato odstavimo. Želatino ožamemo in jo raztopimo v malo ohlajeni kuhani smetani.

3Posodice zmočimo s hladno vodo in vanje vlijemo maso, malo ohladimo, zatem vanje potisnemo zmrznjen jagodni pire. Postavimo v  hladilnik, da se strdi.

4Iz sestavin za vaflje naredimo maso, dobro jo premešamo. V pekaču za vaflje spečemo štiri vaflje, damo jih na krožnik in nanje zvrnemo ohlajeno strjenko z jagodno sredico. Res je s to sladico malo več dela, je pa nekaj posebnega.

Prejšnji članekMarmeladni žepki
Naslednji članekSarme iz pečice
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -