Bounty cake pops

Znam svetuje

Bounty cake pops so kokos in temna ฤokolada, kar je zmagovalna kombinacija. Pripravite samo ลกe paliฤice, saj vas ฤaka oblikovanje pribliลพno 40 soฤnih kroglic.

Bounty cake pops in njihov okus

Bounty cake pops imajo osveลพujoฤ in bogat okus, ki zdruลพuje najboljลกe iz dveh svetov – kokosa in ฤokolade. Biskvitna osnova je rahla, neลพno sladka in obogatena s kokosom, kar dodaja prijetno eksotiฤno noto. Nadev iz bele linolade in sladke smetane doda kremastost in neลพno sladkost.

Glazura iz temne ฤokolade, ki obdaja vsak cake pop, prispeva globok, rahlo grenak okus, ki se lepo ujema s sladko kokosovo osnovo. Ko ugriznete v cake pop, boste obฤutili ฤudovito kombinacijo tekstur, saj je zunanji sloj ฤokoladne glazure hrustljav, medtem ko je notranjost kremasta in mehka.

Na koncu se kokos in ฤokoladne mrvice na povrลกini dodatno izkaลพejo za dekorativne in okusne. Ta sladica je kot majhna poslastica, ki vas popelje na eksotiฤno ฤokoladno potovanje z vsakim ugrizom.

Hranila v receptu za bounty cake pops

Recept za bounty cake pops vsebuje razliฤna hranila:

  1. Ogljikovi hidrati: Ogljikovi hidrati so prisotni v beli moki, sladkorju in kokosu. Predstavljajo pomemben vir energije.
  2. Beljakovine: Beljakovine so prisotne v jajcih, mleku in beli linoladi. Pomembne so za rast in obnovo celic.
  3. Maลกฤobe: Maลกฤobe se nahajajo v maslu, ฤokoladi in beli linoladi. Dodajajo okus in teksturo sladici ter zagotavljajo energijo.
  4. Vlaknine: Kokos vsebuje vlaknine, ki so koristne za prebavo.
  5. Sladkor: Sladkor je vir hitre energije, vendar ga je treba uลพivati zmerno.
  6. Vitamin E: Kokos vsebuje vitamin E, ki deluje kot antioksidant in je koristen za koลพo.
  7. Kalcij in drugi minerali: Mleko vsebuje kalcij in druge minerale, ki so pomembni za zdravje kosti in telesa.

Prehranska vrednost recepta za bounty cake pops

Spodaj so pribliลพne prehranske informacije za eno Bounty cake pop:

  • Kalorije: Pribliลพno 150-200 kcal na enem cake popu, odvisno od velikosti.
  • Beljakovine: Pribliลพno 2-4 g na enem cake popu, odvisno od sestavin.
  • Ogljikovi hidrati: Pribliลพno 15-20 g na enem cake popu, odvisno od sestavin.
  • Maลกฤobe: Pribliลพno 9-12 g na enem cake popu, odvisno od sestavin.
  • Sladkor: Pribliลพno 10-15 g na enem cake popu, odvisno od sestavin.
  • Vlaknine: Pribliลพno 1-2 g na enem cake popu, predvsem zaradi kokosa.
  • Sol: Koliฤina natrija se lahko razlikuje glede na uporabljene sestavine, vendar je obiฤajno nizka.

Recept za Bounty cake pops je sladka poslastica, ki zagotavlja energijo zaradi ogljikovih hidratov in maลกฤob. Vsebuje tudi beljakovine iz jajc in mleka, ฤeprav v manjลกi meri. Je privlaฤnega okusa, a ker vsebuje sladkor in maลกฤobe, je prava kaloriฤna bomba in jo je najbolje uลพivati obฤasno.

ฤŒokoladni cake pops

Sestavine za bounty cake pops

Biskvit

  • 3 jajca
  • 70 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 70 g kokosa
  • 80 g bele moke
  • 70 ml mleka
  • 60 g stopljenega masla
  • ลกฤepec soli
  • 1/2 pecilnega praลกka

Nadev

  • 4 ลพlice bele linolade
  • 4 ลพlice sladke smetane

Glazura

  • 60 g temnih ฤokoladnih kapljic + ลกe 10 g (ฤe jih dajemo na paliฤice)
  • 30 g masla
  • kokos in ฤokoladne mrvice za posip

  • paliฤice za cake pops

Postopek

1V posodo damo suhe sestavine za pripravo testa, brez sladkorja, ki ga bomo uporabili kasneje. K moki vmeลกamo kokos, pecilni praลกek in ลกฤepec soli. Rumenjake in beljake loฤimo. Rumenjakom dodamo oba sladkorja in jih penasto vmeลกamo. Dodamo mleko in stopljeno maslo ter na hitro premeลกamo. Med stalnim meลกanjem poฤasi dodajamo suhe sestavine. Beljake stepemo v ฤvrst sneg in jih z lopatko poฤasi vmeลกamo v biskvit.  

2Testo za biskvit zlijemo v pekaฤ, ki smo ga obloลพili s peki papirjem in v predhodno segreti peฤici peฤemo pribliลพno 20 minut na 180ยฐC. Pred koncem peke naredimo test z zobotrebcem – ฤe se nanj niฤ ne prime, je biskvit peฤen. Po potrebi ฤas peke podaljลกamo.

3Biskvit ohladimo, nato ga z rokami nadrobimo v posodo. Dodamo linolado in sladko smetano ter dobro pregnetemo. Sladko smetano dodajamo postopoma, da masa ne bo premokra. Masa za cake popse mora biti soฤna in ne preveฤ mehka, lepo se mora oblikovati v kroglice.

4Iz mase naredimo kroglice in jih za 5 minut postavimo v zmrzovalnik. Medtem na vodni kopeli stopimo 10 g temne ฤokolade. Kroglice vzamemo iz zmrzovalnika, vrh paliฤice potopimo v stopljeno ฤokolado in jo zapiฤimo v kroglico, malo veฤ kot do polovice kroglice.

5Ko imajo vse kroglice paliฤico, jih ponovno postavimo v zmrzovalnik za 5 minut, da se ฤokolada ohladi in nam kroglice ne bodo polzele po paliฤici navzdol. Medtem ko se hladijo, na vodni kopeli stopimo preostalo temno ฤokolado z maslom. Po potrebi dodamo ลกe malo masla, saj mora biti ฤokolada dovolj tekoฤa, da bomo kroglice lepo oblivali.

6Kroglice vzamemo iz zmrzovalnika in jih pomakamo v stopljeno ฤokolado ter takoj potresem s kokosom ali ฤokoladnimi mrvicami. Odlagamo jih v kozarec in postavimo v hladilnik. Kakลกno uro, preden jih bomo postregli, jih vzamemo iz hladilnika, da se malo omehฤajo.

Nasvet

ฤŒe uporabimo papirnate paliฤice, nam bodo kroglice manj polzele navzdol. ฤŒe nimamo ฤasa, da bi se ukvarjali s postavljanjem na paliฤice, lahko cake popse damo v modelฤke za mini muffine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite