Bananina torta z Nutello

Znam svetuje

Odliฤna torta, s katero bomo navduลกili na rojstnodnevnem praznovanju ali pikniku.

Sestavine

Biskvit

  • 220 g moke
  • 30 g grenkega kakava v prahu
  • 1 pecilni praลกek
  • ลกฤepec soli
  • 4 jajca
  • 140 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 5 ลพlic Nutelle
  • 1 dcl mleka
  • 80 g stopljenega masla
  • 1 ลพlica ruma (lahko izpustimo)

Nadev

  • 200 ml sladke smetane za stepanje
  • 150 g mascarponeja
  • 3 ลพlice sladkorja
  • 4 banane
  • po ลพelji lahko v kremo vmeลกamo tudi Nutello
  • mleko za vlaลพenje biskvita

Postopek

1Rumenjake in beljake loฤimo. Rumenjake z obema sladkorjema penasto vmeลกamo, dodamo mleko, stopljeno maslo, rum in Nutello ter dobro premeลกamo.

2Moko, kakav, sol in pecilni praลกek najprej v manjลกi skledi zmeลกamo med seboj, nato med stalnim meลกanjem poฤasi dodajamo v mokre sestavine.

3Beljake stepemo v trd sneg in jih z lopatko poฤasi vmeลกamo v testo. Prelijemo ga v pekaฤ, obloลพen s peki papirjem, in potisnemo v peฤico, ki smo jo predhodno segreli na 180ยฐC. Peฤemo 30 do 40 minut. ฤŒas peke je odvisen od debeline biskvita in ฤe peฤemo v veฤjem pravokotnem pekaฤu, je biskvit peฤen ลพe po 20 minutah. Da je biskvit peฤen preverimo tako, da vanj zapiฤimo zobotrebec- ฤe se nanj niฤ ne prime, je biskvit peฤen.

4Biskvit vzamemo iz pekaฤa, nekoliko ohladimo in ga enkrat prereลพemo. Obe plasti malo namoฤimo z mlekom (v mleko po ลพelji vmeลกamo ลพliฤko sladkorja in malo ruma), da bo torta bolj soฤna.

5Sladko smetano in sladkor stepemo in nato poฤasi vmeลกamo v mascarpone. ฤŒe delamo ฤokoladno kremo, Nutello najprej dobro vmeลกamo v mascarpone, nato pa poฤasi vmeลกamo ลกe stepeno smetano – sladkor izpustimo.

6Banane olupimo in nareลพemo na koลกฤke. Spodnji del biskvita premaลพemo s kremo, potresemo z bananami in na vrh poloลพimo zgornji del biskvita. Postavimo v hladilnik in ohladimo. Ohlajeno torto lahko okrasimo s stepeno sladko smetano in koลกฤki banan.

Nasvet

7Za rojstnodnevna praznovanja lahko naredimo tudi okroglo torto, malo zmanjลกamo koliฤine ali jo dvakrat prereลพemo. Premaลพemo jo s stepeno smetano, ki ji dodamo kremfiks in po ลพelji ลกe kakลกno ลพlico Nutelle. Okrasimo z bananami in ฤokoladnimi kapljicami ter seveda z rojstnodnevnimi sveฤkami.

8ฤŒe imamo radi zelo ฤokoladne sladice, lahko v kremo vmeลกamo ลกe nekaj ลพlic Nutelle – veฤ je bomo dali, bolj sladka in ฤokoladna bo krema.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite