Špargljevi njoki

Morda vas zanima

Šparglje, tako divje kot gojene, uporabljamo v kulinariki na veliko načinov. So vedno bolj priljubljeno živilo, predvsem zaradi pozitivnega delovanja na naš organizem. Recept za špargljeve njoke je izredno preprost, s svojim nežnim okusom pa tile špargljevi očarajo vso družino. So tudi odlična alternativa klasičnim, krompirjevim njokom.

Sestavine

  • 300 g divjih  špargljev
  • 400 g pšenične moke durum
  • malo vode
  • ščepec soli

Postopek

1Šparglje očistimo in skuhamo v vreli vodi. Kuhane odcedimo in pustimo, da se ohladijo. Vodo, v kateri so se kuhali, prihranimo.

2Kuhane šparglje damo v strojček in jih zmeljemo v pire.  Moko damo na desko za gnetenje, malo jo posolimo in na sredini naredimo jamico, v katero damo špargljev pire.

3Začnemo gnesti in ko se sestavini zmešata, dodamo samo enkrat malo vode.

4Gnetemo, dokler ne dobimo trdnega, elastičnega in nelepljivega testa.

5Na delovni površini z valjanjem oblikujmo ozke in dolge svaljke, te pa narežemo na centimeter dolge njoke.

6Vodi, v kateri smo kuhali šparglje, dodamo še malo navadne vode, jo rahlo osolimo in zavremo.  Vode mora biti dovolj, da njoki prosto priplavajo na vrh. Njoke polagamo v krop. Kuhani so, ko priplavajo na vrh.

Nasvet

7Špargljeve njoke lahko jemo z različnimi omakami: lahko naredimo paradižnikovo in pikantno omako ali pa omako s smetano, čebulo in česnom.

Prejšnji članekPečenka iz svinjskega kareja
Naslednji članekTesto za potice
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -