Solata z mlado špinačo in pečenim korenjem

Morda vas zanima

Sestavine

  • 300 g korenja
  • 400 g mlade špinače
  • 150 g orehovih jedrc
  • 1/4 rdeče čebule
  • 150 g slanega sira
  • 1 strok česna
  • 1 žlica svežega rožmarina
  • 1 žlica medu
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 2 žlici limoninega soka

Postopek

1Pečico predgrejemo na 200 °C. Korenje olupimo in jih po dolžini narežemo na približno centimeter debele palčke.  V skledi zmešamo korenje s tremi žlicami oljčnega olja, žlico medu, strtim strokom česna in rožmarinom. Dodamo še sol in poper, dobro premešamo in razporedimo po pladnju, ki smo ga obložili s peki papirjem. Pečemo 15-20 minut, dokler se korenje ne zmehča.

2Špinačo dobro operemo in ji odstranimo peclje. Čebulo narežemo na tanke kolobarje. Slani sir nadrobimo na manjše koščke.

3V skledo damo špinačo, čebulo, korenje, potresemo z orehovimi jedrci in slanim sirom.

4Pripravimo še preliv po okusu, lahko pa zmešamo oljčno olje in limonin sok in prelijemo po solati.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -