Posavski krompir

Znam svetuje

Dobrodošli v kulinaričnem izletu skozi okuse Posavja z našim edinstvenim receptom za Posavski krompir, ki se ponaša z nežnostjo pečene teksture. Ta tradicionalna jed ne le očara s preprosto pripravo, temveč tudi s pristnimi okusi, ki segajo v srce slovenske kuhinje.

Posavski krompir je odličen način, da na vašo jedilno mizo prinesete avtentičen okus regije Posavje.

Posavski krompir je odličen spremljevalec različnim mesnim jedem ali pa lahko uživate v njem kot okusni samostojni obrok.

Sestavine za posavski krompir

  • 1 kg krompirja
  • sol
  • poper
  • koruzna moka

Postopek

1Krompir operemo, olupimo, še enkrat operemo in narežemo na krhlje. Še mokrega povaljamo v koruzni moki, ki smo ji dodali sol in poper.

2Pekač dobro namažemo z oljem, nanj razporedimo krompir in ga pečemo na 210 °C približno 45 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite