Karamelizirana čebula z balzamičnim kisom

Morda vas zanima

Zelo dober prijatelj karamelizirane čebula je balzamični kis. Poudari okuse in čebuli doda nekaj pikantnosti. Dodamo ga na koncu praženja, ko z njim deglaziramo ponev.

Potrebujemo

  • 2 čebuli
  • kavno žličko sladkorja (belega ali rjavega)
  • oljčno olje in maslo
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • sol in poper po želji

Priprava

1Čebulo narežemo na kolobarje in jih damo v veliko, namaščeno ponev, da lahko čebula med praženjem diha. Pokrijemo in jo pustimo na zmernem ognju, da se kakšnih 15 minut sama kuha.

2Odkrijemo ponev, dodamo sladkor in med pogostim mešanjem čebulo na zmernem do majhnem ognju pražimo še kakšnih 30 do 45 minut. Ne sme se nam zažgati. Če nas grabi panika, dodamo malo vode in potrpežljivo pražimo naprej.

3Proti koncu postopka, ko je voda iz ponve že izparela in čebula dobiva svojo lepo temno rjavo barvo, damo v ponev še dve žlički balzamičnega kisa in premešamo ter počakamo, da tekočina znova izpari. S tem ponev deglaziramo in še izboljšamo okuse. Lahko še solimo in popramo, ni pa nujno.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -