Grahova omaka

Morda vas zanima

Postrezite kot pomako za pomakanje ali kot omako za testenine.

Sestavine

  • 1 žlico masla
  • 3 stroke česna
  • 400 g graha (konzerva)
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 žlica maskarpone sira
  • 1 žlica sušene jušne zelenjave
  • poper
  • muškatni orešček
  • sol
  • 1 dl vroče vode
  • indijski oreščki po želji (celi ali mleti)

Priprava

1Maslo razpustite na vroči ponvi in mu dodajte nasekljan česen. Popražite ga le toliko, da zadiši in dodajte odcejen grah. Premešajte in dodajte jušno zelenjavo, muškatni orešček in poper. Prilijte sladko smetano, vodo in dodajte maskarpone sir.

2Kuhajte toliko, da se omaka nekoliko zreducira, zgosti. S paličnim mešalnikom zmiksajte grah,da postane omaka kremna. Posolite in po potrebi še malo pokuhajte, če je omaka preveč tekoča. Dodajte še pest mletih ali celih indijskih oreščkov.

Prejšnji članekSardele na šavor
Naslednji članekSardele na žaru
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -