Bučkine polpete

Morda vas zanima

- Oglas -

Iz bučk lahko pripravimo te izvrstne polpete, ki jih lahko v poletni vročini jemo tudi hladne.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 1/2 čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 jajce
  • 4 žlice ovsenih kosmičev
  • 20 g parmezana
  • drobtine
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Bučke naribamo v cedilo, posolimo in pustimo 15 minut. Preložimo jih v čisto kuhinjsko krpo in iztisnemo čim več vode.

2Čebulo in česen nasekljamo in v ponvi, na malo oljčnega olja popražimo. Pretresemo v skledo in dodamo vse ostale sestavine, solimo in popramo po okusu in dobro premešamo. Pustimo stati 20 minut, da se ovseni kosmiči in drobtine napijejo.

3Z rokami oblikujemo bolj ploščate polpete, če se nočejo oblikovati dodamo še malo drobtin. V ponvi segrejemo malo olja in polpete pečemo na vsaki strani 2 minute.

4Postrežemo z omako iz kisle smetane, ki ji primešamo sveža zelišča in začimbe po želji ali kot prilogo k mesu.

Nasvet

5Polpete lahko spečemo tudi v pečici. Oblikovane polpete polagamo na pladenj, obložen s peki papirjem in pečemo v pečici, segreti na 200°C, 20 minut.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -