Sok iz robidnic

Morda vas zanima

- Oglas -

Slasten poletni sadež, ki ga je najbolje obirati zjutraj, ko je še hladno, je poln vitamina C in drugih koristnih sestavin ter zdrav način, kako ohraniti naravno odpornost.

Sestavine

  • 2 kg zrelih robidnic
  • 250 g sladkorja (lahko tudi rjavega)
  • košček cimetove skorje
  • 3–4 nageljnove žbice
  • pol limone

Postopek

1Robidnice previdno operemo, da jih ne poškodujemo. Damo jih v lonec in segrevamo na šibkem ognju, dokler ne izločijo svoj sok.

2Sok najprej precedimo skozi gazo, zatem pa mu dodamo cimetovo skorjo, polovico olupljene limone, sladkor in nageljnove žbice. Kuhamo še približno pol ure.

3Še toplega precedimo, nalijemo v čiste, sterilizirane steklenice in shranimo v hladnem in suhem prostoru.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -