Bezgov sirup z jagodami

Morda vas zanima

- Oglas -

Bezgov sirup poznamo že vsi. Mi smo dodali v njega še jagode in ustvarili odlično kombinacijo okusov.

Sestavine

  • 30 bezgovih cvetov
  • 3 kg sladkorja
  • 50 dag jagod
  • 5 dag citronke
  • 2 limoni
  • 3 litre vode

Priprava

1Vodo prekuhamo in ohladimo. Jagode operemo ter narežemo na drobno. V ohlajeno vodo namočimo neoprane bezgove cvetove (ne želimo, da bi pod vodo oprali cvetni prah in izgubili aromo) ter narezane jagode. Posodo pokrijemo in pustimo stati 24 ur. Vmes večkrat premešamo.

2Naslednji dan tekočino precedimo skozi gazo ali gosto cedilo in primešamo sladkor ter citronko. Počakamo, da se sladkor stopi, med tem večkrat premešamo. Ko je sladkor raztopljen, sirup segrejemo na 70 °C in prelijemo v predhodno ogrete steklenice.

3Steklenice zapremo z zamaški. Shranimo v temen in hladen prostor, da bezgov sirup z jagodami zdrži dlje časa.

Prejšnji članekBorovničev sirup
Naslednji članekZimski solsticij in hrana
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -