Mesna poslastica po rimsko.
Sestavine
- 4 veliki, tanko narezani teleฤji zrezki (po 200 g)
- sveลพe mleti ฤrni poper
- 12 zelo tankih rezin surove ลกunke
- 12 ลพajbljevih listiฤev
- 3 jedilne ลพlice masla
- 1 jedilno ลพlico ledeno hladnega masla v kosmih
- sol
- 1/8 l suhega belega vina
Priprava
1Teleฤje zrezke operemo, otremo in vsakega nareลพemo na 3 enako velike kose. Meso ลกe tanjลกe potolฤemo in rahlo popramo. Na vsak zrezek poloลพimo 1 rezino ลกunke in 1 ลพajbljev listiฤ ter vse skupaj spnemo z zobotrebcem.
2V ponvi raztopimo 3 jedilne ลพlice masla. Zrezke na vsaki strani peฤemo 2 do 3 minute. Rahlo jih solimo, ลกe enkrat popramo in vzamemo iz ponve. Pokrite postavimo na toplo.
3Usedlino, ki je ostala od zrezkov, zalijemo z vinom in kuhamo na moฤnem ognju okoli 2 minuti. Z metlico za sneg v omako umeลกamo ledeno hladno maslo. Zaฤinimo. Zrezke poloลพimo v omako in jih za kratek ฤas pustimo namoฤene.