Saltimbocca po rimsko

Znam svetuje

Mesna poslastica po rimsko.

Sestavine

  • 4 veliki, tanko narezani teleฤji zrezki (po 200 g)
  • sveลพe mleti ฤrni poper
  • 12 zelo tankih rezin surove ลกunke
  • 12 ลพajbljevih listiฤev
  • 3 jedilne ลพlice masla
  • 1 jedilno ลพlico ledeno hladnega masla v kosmih
  • sol
  • 1/8 l suhega belega vina

Priprava

1Teleฤje zrezke operemo, otremo in vsakega nareลพemo na 3 enako velike kose. Meso ลกe tanjลกe potolฤemo in rahlo popramo. Na vsak zrezek poloลพimo 1 rezino ลกunke in 1 ลพajbljev listiฤ ter vse skupaj spnemo z zobotrebcem.

2V ponvi raztopimo 3 jedilne ลพlice masla. Zrezke na vsaki strani peฤemo 2 do 3 minute. Rahlo jih solimo, ลกe enkrat popramo in vzamemo iz ponve. Pokrite postavimo na toplo.

3Usedlino, ki je ostala od zrezkov, zalijemo z vinom in kuhamo na moฤnem ognju okoli 2 minuti. Z metlico za sneg v omako umeลกamo ledeno hladno maslo. Zaฤinimo. Zrezke poloลพimo v omako in jih za kratek ฤas pustimo namoฤene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite