Polnjene paprike iz pečice

Morda vas zanima

- Oglas -

Odlične polnjene paprike z mešanim mesom, ki nastanejo v pečici.

Sestavine

  • 10 večjih paprik (babur ali podobnih)
  • 500 g svinjine
  • 250 govedine
  • 100 g masti
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 500 g svežega zrelega paradižnika
  • 3 dl kisle smetane

Priprava

1Paprike operemo, odstranimo jim peclje in očistimo notranjost. Meso zmeljemo (naj to naredi mesar ali pa kupite že kar mleto meso).

2Na 50 g masti prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko jo malo ohladimo, dodamo mleto meso, jajce, sol, poper, malo muškatnega oreščka in peteršilj. Nadev dobro premešamo in z njim nadevamo paprike, ki jih nato z vseh strani malo popečemo na ostanku masti.

3Opran paradižnik razrežemo in pretlačimo.

4Pekač premažemo z maščobo, ki je ostala od praženja, naložimo paradižnik in razvrstimo polnjene paprike.

5Pečemo v pečici pri 175 °C do mehkega.

Nasvet

6K paprikam ponudimo kislo smetano, kot prilogo pa krompirjev pire.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -