Odlične polnjene paprike z mešanim mesom, ki nastanejo v pečici.
Sestavine
- 10 večjih paprik (babur ali podobnih)
- 500 g svinjine
- 250 govedine
- 100 g masti
- 1 čebula
- 1 jajce
- sol
- poper
- muškatni orešček
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 500 g svežega zrelega paradižnika
- 3 dl kisle smetane
Priprava
1Paprike operemo, odstranimo jim peclje in očistimo notranjost. Meso zmeljemo (naj to naredi mesar ali pa kupite že kar mleto meso).
2Na 50 g masti prepražimo drobno sesekljano čebulo. Ko jo malo ohladimo, dodamo mleto meso, jajce, sol, poper, malo muškatnega oreščka in peteršilj. Nadev dobro premešamo in z njim nadevamo paprike, ki jih nato z vseh strani malo popečemo na ostanku masti.
3Opran paradižnik razrežemo in pretlačimo.
4Pekač premažemo z maščobo, ki je ostala od praženja, naložimo paradižnik in razvrstimo polnjene paprike.
5Pečemo v pečici pri 175 °C do mehkega.
Nasvet
6K paprikam ponudimo kislo smetano, kot prilogo pa krompirjev pire.