Piščančji ragu s smetano

Morda vas zanima

- Oglas -

Le kdo ga ne pozna, ampak ali ga znate tudi narediti? No, sedaj ga znate.

Sestavine

  • 700 g piščanca brez kosti
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica masla
  • 2 dl sladke smetane
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 dl tople piščančje osnove
  • sol
  • poper
  • 1 žlička mlete rdeče paprike
  • pekoča paprika po okusu
  • 1 žlička kurkume
  • sesekljan peteršilj – šopek
  • majhen šopek drobnjaka

Priprava

1Piščanca zrežemo na kocke. V ponvi segrejemo malo oljčnega olja in na njem popečemo piščanca z vseh strani. Meso preložimo v drugo posodo in ga shranimo na toplem.

2V isti ponvi razpustimo maslo in na njem popražimo drobno sesekljano čebulo, ki jo malo posolimo. Ko se čebula razpusti in povre vsa tekočina, ki jo je spustila, dodamo nasekljan česen in peteršilj ter pražimo toliko časa, da česen zadiši.

3Kose piščanca vrnemo v ponev, posujemo s sladko papriko in, če želite pikanten ragu, tudi z malo pekoče paprike. Ne pozabimo na kurkumo. Zmanjšamo ogenj in dobro premešamo. Zalijemo s piščančjo osnovo in dušimo toliko časa, da povre polovica tekočine. Zalijemo še s kislo smetano in poskusimo, če je dovolj slano. Malo popramo in kuhamo še približno pet minut, da se ragu zgosti.

4Postrežemo ga z belim rižem ali testeninami, posujemo še z nasekljanim drobnjakom in jed je pripravljena.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -