Piščančje prsi z limono v pečici

Morda vas zanima

- Oglas -

Skrivnost tega okusnega kosila je, da piščanca damo zjutraj v marinado, ko pridemo iz službe pa v pečico. Praktično nič dela in edinstveno kosilo.

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi
  • 1 dl limoninega soka
  • 1 neškropljena limona
  • 2 stroka nasekljanega česna
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1 žlička posušenega origana
  • 1žlička posušenega timijana
  • ½ žličke soli
  • ½ žličke popra
  • 1 šopek sveže nasekljanega peteršilja

Postopek

1Pripravimo marinado. Piščančje prsi položimo v vrečko, ki jo je mogoče zatesniti. V skodelici zmešamo limonin sok, olje, sol, nasekljan česen, poper, timijan in origano, premešamo in prelijemo v vrečko, pretresemo, da se pokrijejo vsi deli piščanca, zatesnimo in postavimo vsaj za eno uro v hladilnik. Lahko pa damo piščančje prsi v marinado zjutraj in jih spečemo, ko pridemo iz službe.

2Pečico predgrejemo na 220 stopinj Celzija. Pekač namastimo z oljčnim oljem, naj položimo marinirane piščančje prsi in okoli razporedimo limono, ki smo jo narezali na kolute.

3Pekač ohlapno pokrijemo z aluminijasto folijo in pečemo 30 minut. Nato ga odkrijemo, pečico prestavimo na žar in pečemo še nekaj minut, da se lepo zlato rumeno obarva.

3Potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem, pripravimo še skledo sezonske solate in kosilo je pripravljeno.

Prejšnji članekAjdov bananin kruh
Naslednji članekHrustljav piščanec iz pečice
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -