Ombolo v testu s tartufato

Morda vas zanima

- Oglas -

Ombolo v testu je neke vrste primorska posebnost, radi ga jemo pa vsi. Ombolo lahko v testu pečemo z različnimi dodatki, najbolj znan je seveda s pršutom, ampak tudi tale z tartufato je odličen.

Sestavine

  • 4 zrezki svinjskega kareja brez kosti
  • 1 žlica gorčice s semeni
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 130 g tartufate
  • 1 žlička masla
  • Sol in poper

Testo

  • 250 g mehke bele moke
  • 6 g kvasa
  • žlička soli
  • žlička sladkorja
  • 100 ml mlačne vode
  • 75 ml mlačnega mleka
  • 25 ml oljčnega olja

Postopek

1Iz oljčnega olja, gorčice soli in popra pripravimo marinado, v njej pustimo stati zrezke približno eno uro. Mleko segrejemo na sobno temperaturo, vanj nadrobimo kvas in mu primešamo žličko sladkorja in  žličko moke. Pustimo vzhajati 15 minut. Moko presejemo, posolimo, na sredini naredimo jamico v katero zlijemo kvasec, olje in mlačno vodo. Testo dobro pregnetemo, gnetemo toliko časa, da se ne lepi več. Pokrijemo ga in pustimo vzhajati. Ko naraste na dvojno velikost (približno pol ure), ga pregnetemo in naredimo 4 štručke. Spet jih pokrijemo in pustimo še enkrat vzhajati.

3V ponvi razpustimo maslo in na njem popečemo ombolo. Tri minute na vsaki strani bo dovolj, nato prilijemo belo vino, na močnem ognju kuhamo dve minuti, oziroma toliko časa, da izhlapi ves alkohol, Zmanjšamo ogenj in primešamo tartufato in sladko smetano. Dušimo nekaj minut, da se omaka zgosti.

4Vzhajane štručke tanko razvaljamo in v vsako položimo pečen zrezek ombola – lahko ga tudi narežemo na trakce, čez meso damo še omako s tartufato.  Štručke pred peko še premažemo z oljčnim oljem. Pečemo na 180 °C 45 minut. Zraven ponudimo omako. Ki jo pripravimo tako, da smetani za kuhanje, dodamo drobno nasekljan peteršilj, poper in žličko tartufate.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -