Goveji zrezki v čebulni omaki

Morda vas zanima

- Oglas -

Za pripravo teh zrezkov se nam nikakor ne sme muditi, saj zahteva kar nekaj časa.

Sestavine

  • 6 govejih zrezkov
  • 1 dl oljčnega olja
  • 3 čebule
  • 2 stroka česna
  • šopek peteršilja
  • 1 dl rdečega vina
  • 0,5 l jušne osnove
  • 2 žlici gorčice
  • ščepec timijana
  • vejica rožmarina
  • 1 žlica sladke paprike
  • ½ žličke pekoče paprike
  • sol in  poper

Postopek

1En dan prej, goveje zrezke operemo, malo potolčemo, osušimo z papirnato brisačo in jih dobro namočimo v oljčno olje, damo v manjšo posodo, zalijemo s preostalim oljem, pokrijemo in pustimo čez noč v hladilniku. Naslednji dan, olje z zrezkov ulijemo  v večjo ponev, olje segrejemo. Zrezke malo posolimo in namažemo z gorčico. Na vročem olju jih na hitro opečemo.

2Medtem drobno nasekljamo čebulo. Popečene zrezke vzamemo iz ponve in na isto olje damo čebulo, malo jo posolimo in čebulo dušimo, dokler ne povre vsa tekočina, ki jo spusti.

3Dodamo še nasekljan česen, peteršilj in vse začimbe, pražimo samo toliko časa, da česen zadiši.

4Zrezke damo nazaj v ponev, zalijemo z rdečim vinom in na močnem ognju pustimo nekaj minut, da povre ves alkohol. Zalijemo z  vročo jušno osnovo, zmanjšamo ogenj in pokrito dušimo, dokler niso zrezki mehki, vsaj uro in pol.

5Po potrebi zalivamo z jušno osnovo. Postrežemo s poljubno prilogo in odlično kosilo je pripravljeno.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -