Cordon bleu z ementalcem

Znam svetuje

Božansko dobri piščančji zrezki.

Sestavine

  • 4 piščančji zrezki
  • sol
  • poper
  • 2 rezini ementalca
  • 2 rezini kuhane šunke
  • 1 jajce
  • moka
  • 50 g drobtin
  • 3 jedilne žlice stopljenega masla
  • 1 neškropljena limona
  • 2 jedilni žlici peteršiljevih lističev

Postopek

1Piščančje zrezke operemo, obripšemo in v sredino zarežemo žepke. Zrezke rahlo potolčemo ter jih znotraj in zunaj solimo in popramo.

2Rezine sira in šunke razpolovimo in s po 1/2 rezine sira in šunke napolnimo žepke piščančjih zrezkov. Žepke spnemo z zobotrebci.

3V enem krožniku razžvrkljamo jajce. Na drugi krožnik damo moko, na tretjega pa drobtine. V ponvi segrejemo stopljeno maslo. Zrezke povaljamo v moki, jajcu in drobtinah ter jih v vroči maščobi pečemo na vsaki strani 5 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite