Preverjen recept za testo, rahlo kot oblaček.
Sestavine
- 1/2 kg moke tip 400 ali 500
- 1 dkg svežega kvasa
- 2 dcl hladne vode
- 1 dkg sladkorja (1 čajna žlička)
- 1/2 dkg soli (polovica 1 čajne žličke)
- 1/2 dcl olja
Priprava
1Kvas razdrobimo v kozarec in ga potresemo s sladkorjem. V kozarec dolijemo mlačno vodo in počakamo 3 minute, da se malo zapeni na vrhu. Vsebino zlijemo v veliko posodo, kamor smo že dali moko, olje ter sol. Vse sestavine zmešamo v gladko, zelo mehko testo.
2Razdelimo ga na štiri hlebčke, ki jih nato dobro namažemo z oljem in pustimo počivati najmanj 1 uro v hladilniku. Preden jih položimo v hladilnik, jih pokrijemo s folijo.
3Testo lahko kar z rokami raztegnemo po pekaču in poljubno obložimo s sestavinami za svojo priljubljeno doma narejeno pizzo. Pečemo približno 15 minut na temperaturi 180 °C.