Testo za pizzo

Morda vas zanima

Preverjen recept za testo, rahlo kot oblaček.

Sestavine

  • 1/2 kg moke tip 400 ali 500
  • 1 dkg svežega kvasa
  • 2 dcl hladne vode
  • 1 dkg sladkorja (1 čajna žlička)
  • 1/2 dkg soli (polovica 1 čajne žličke)
  • 1/2 dcl olja

Priprava

1Kvas razdrobimo v kozarec in ga potresemo s sladkorjem. V kozarec dolijemo mlačno vodo in počakamo 3 minute, da se malo zapeni na vrhu. Vsebino zlijemo v veliko posodo, kamor smo že dali moko, olje ter sol. Vse sestavine zmešamo v gladko, zelo mehko testo.

2Razdelimo ga na štiri hlebčke, ki jih nato dobro namažemo z oljem in pustimo počivati najmanj 1 uro v hladilniku. Preden jih položimo v hladilnik, jih pokrijemo s folijo.

3Testo lahko kar z rokami raztegnemo po pekaču in poljubno obložimo s sestavinami za svojo priljubljeno doma narejeno pizzo. Pečemo približno 15 minut na temperaturi 180 °C.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -