Domače hot dog štručke

Morda vas zanima

- Oglas -

Enostavne, doma narejene mehke štručke za hot dog, ki so veliko boljše od tistih, ki jih kupimo.

Sestavine

  • 350 g moke
  • 100 ml mleka
  • 80 ml vode
  • 18 g kvasa
  • 20 g sladkorja
  • 10 g soli
  • 40 g masla

Postopek

1Kvas nadrobimo v mlačno vodo, dodamo pol žličke sladkorja (odvzamemo od celotne količine) in pustimo 10 minut. V moko vmešamo sol in preostali sladkor, prilijemo vodo s kvasom in mleko ter zamesimo v gladko testo. Testo mora biti mehko, zato bo najbolje, da ga mesimo z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom. Na koncu vmešamo na koščke narezano zmehčano maslo, pokrijemo in pustimo vzhajati na dvojno količino.

2Ko nam testo vzhaja, ga ponovno premesimo in razdelimo na 6 enakih delov. Vsak del oblikujemo v ožjo podolgovato štručko, jo damo na pladenj, obložen s peki papirjem, in s prsti rahlo pritisnemo nanjo, da štručke ne bodo previsoke. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na dvojno količino.

3Pečico segrejemo na 190°C in štručke pečemo 15 do 20 minut, toliko da se lepo rumeno obarvajo. Štručke malo ohladimo, nato jo po dolgem prerežemo in napolnimo s poljubnimi sestavinami.

Prejšnji članekBavarske žemljice
Naslednji članekHrenovke v testu
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -